Vanaf 1 december verplicht mondkapje bij kapper en Thaise massage

Vanaf 1 december verplicht mondkapje bij kapper en Thaise massage

Nederland gaat nu uiteindelijk ook meer doen om besmetting van het coronavirus tegen te gaan. Zo hebben we vanaf dinsdag 1 december een mondkapjesplicht, net zoals in Turkije bijvoorbeeld al maanden het geval is in winkels of schoonheidssalons.

Verplicht mondkapje bij kapper en Thaise massage

Het kabinet wil nog meer verspreiding van het coronavirus tegen gaan en komt met extra maatregelen. Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje in het openbaar vervoer, bussen, vliegtuigen en op de luchthaven. Zelfs op scholen wordt her verplicht, tenzij men een vaste zit-of staplek heeft. Vanaf morgen komt daar de kapper en fysiotherapeut ook bij. Ook een bezoek aan een schoonheidsspecialist of Thaise massage moet voortaan met een mondkapje.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Boete van 95 euro voor niet dragen van mondkapje

De kapper en de klant worden ook verplicht om een mondkapje te dragen. Niet dragen betekent een risico op een boete van 95 euro. Het scheren of trimmen van een baard wordt wel een probleem voor de meester barbers en kappers. Bij een constatering van het niet dragen van een mondkapje zal de klant dan een boete van 95 euro riskeren. Net zoals bij een illegale ‘happy end’ bij een Thaise massage, kun je geen boete krijgen als niemand het ziet.

Wanneer hoef je geen mondkapje te dragen?

De regels gelden niet als je een beperking of een ziekte hebt. De politie of een boa kan om een bewijs vragen als zij twijfelen of diegene een ziekte of een beperking heeft, waardoor het dragen van een mondkapje moeilijk is. Een spatscherm of een faceshield mag niet als alternatief gebruikt worden. Winkels en publieke ruimten kunnen extra regels invoeren waar men zich aan dient te houden.

Mondkapjes zijn ook niet verplicht tijdens het sporten, acteren, muzikale repetities of optredens en het geven van interviews op radio en tv. De Rijksoverheid heeft de mondkapjes vastgelegd in een ministeriele regeling.

Ow ja! Bloggers bepalen bij HaberArnhem.nl
Diverse bloggers publiceren bij HaberArnhem.nl over lokaal en regionaal (sport)nieuws. Ook jij bent vrij om dit te doen. De eigenaar van deze nieuwsblog heeft deze ruimte gegeven aan publicisten en bloggers. Een overname van de website behoort ook tot de opties bij een eventuele interesse.



Related Articles

Max is de vriendelijkste pakketbezorger van Arnhem

De bewoners van de Arnhemse wijk Sint Maarten en Sonsbeekkwartier hebben een ode gebracht aan de bekendste pakketbezorger van Arnhem,

Zuidelijke binnenstad van Arnhem wordt weer mooier!

RNHEM – Projectontwikkelaar Stadswaarde uit Amsterdam presenteerde gisteravond onder grote belangstelling de plannen voor de nieuwbouw aan de Broerenstraat, dat

Zou jij hier wel goed op kunnen antwoorden

Defano van ‘Wat weet jij’ gaat de straat op met wat vragen. Hij kiest willekeurig een aantal mensen en stelt

Geverifieerd door MonsterInsights