Arnhemmer woedend op Monkey Town Arnhem vanwege ‘Halal-Kip’

Arnhemmer woedend op Monkey Town Arnhem vanwege ‘Halal-Kip’

Een Arnhemse moslima reageerde woedend op Monkey Town Arnhem naar aanleiding van een verjaardagsfeestje. Monkey Town Arnhem is een speelparadijs voor kinderen met 2600m2 aan speelplezier.

Verjaardagsfeestje verpest
Via social media maakte deze dame duidelijk waarom ze woedend was op Monkey Town. ‘Vandaag met 40 man gegaan voor het verjaardagsfeestje van mijn neefje. Ons werd de halal menu’s voorgesteld waaronder de kipnuggets. Achteraf kwam ik er achter dat het totaal niet halal was.’ Achteraf bleek ook dat de Kipnuggets niet van het merk ‘Mekka Food’ waren. De medewerker ging er vanuit dat ‘kip altijd halal zou zijn’.


‘We voelen ons bedrogen’
De Arnhemmer en haar familie voelen zich bedrogen omdat ze iets hebben gegeten wat toch niet halal bleek te zijn. ‘Als je producten voorschotelt in de mom van ‘Halal’ dan dien je als ondernemer te houden aan de regels van Halal-producten en de bereiding ervan.’

Hamburger McDonald’s
Monkey Town was op moment van publicatie niet bereikbaar voor commentaar. Of je het de management van Monkey Town helemaal iets kwalijk kunt nemen is maar de vraag. Een medewerker ging er vanuit dat kip altijd halal zou zijn. Er zijn overigens gewoon nog steeds veel moslims die gewoon vlees (rund of kip) halen bij de Albert Heijn of een hamburger eten bij de McDonald’s, terwijl het 100% niet halal is. Het is mogelijk dat dit ook van invloed is geweest op de manier waarop deze medewerker reageerde. Zeker weten we het natuurlijk niet.



Tags assigned to this article:
halal kiphalal vleesmonkey town arnhem

28 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights