BEELDEN Lodewijk Asscher (PvdA) weigert excuus aan te bieden aan moslimjongeren

De politieke partij DENK heeft gisteren het vertrouwen opgezegd in minister Lodewijk Asscher (PvdA). De motie kreeg geen steun van andere Tweede Kamerleden en DENK werd zelfs weer beticht van het voeren van campagne.

(advertentie)

Motie van wantrouwen tegen Asscher
Denk-Kamerlid Selcuk Oztuk dreigde gisteren al dat hij het zwaarste middel zou gebruiken in de Tweede Kamer als Asscher niet zijn excuses zou aanbieden. Volgens Ozturk moest Asscher nog met een excuus komen vanwege een onderzoeksrapport (motivaction) waarin stond dat Nederlands-Turkse jongeren islamitsch geweld (door IS) goedkeurden. Asscher reageerde destijds fel, en keurde dit af.

Onderzoek klopt niet, Asscher staat voor paal
Uiteindelijk stond de minister voor paal toen bleek dat het onderzoek niet klopte. Volgens Ozturk heeft Asscher Turkse jongeren bewust zwart gemaakt, en was een excuus op zijn plaats. Zelfs na twee jaar was dit meer dan welkom bij deze jongeren. Asscher is natuurlijk helemaal geen fan van DENK en kwam dan ook niet met een excuus toen hem dat gisteren gevraagd werd door Selcuk Ozturk. Hoe Asscher dat gaat uitleggen aan zijn achterban is nog maar de vraag.

Het is nu de vraag hoe moslims binnen de PvdA omgaan met de reactie van minister Asscher nu hij weer heeft geweigerd om zijn excuus aan te bieden.

(advertentie)



127 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights