Dictator Erdogan? Man moet 30 dagen cel in voor beledigen koning Willem-Alexander

Het komt misschien over als een broodje aap verhaal, maar dat is het zeker niet. Nederland heeft een koning die vet wordt betaald en ook nog eens niet beledigd mag worden. In tegenstelling tot ‘dictator’ Erdogan van Turkije, mag je in Nederland de koning niet beledigen of uitschelden blijkt uit onderstaande uitspraak van een Nederlandse rechter.

celstraf voor beledigen koning
Een 44-jarige man uit kampen kreeg een celstraf van 30 dagen voor het beledigen van de koning. De helft hiervan schijnt voorwaardelijk te zijn. De rechtbank in Zwolle maakte duidelijk aan de Nederlandse Turk dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan opzettelijke belediging van het staatshoofd. Hij maakte de koning op Facebook uit voor ‘moordenaar’, verkrachter en dief.


Turkse staatshoofd beledigen mag gewoon
In Turkije roepen redacteuren van verschillende kranten dit richting Erdogan en hoeven zij zich geen zorgen te maken over een celstraf. Ook is er een partij, genaamd de HDP die dit regelmatig doet en toch geen straf krijgt omdat het valt onder de vrijheid van meningsuiting. In Nederland gelden natuurlijk andere regels als staatshoofden worden uitgescholden.

De man hoeft de cel niet in omdat hij al 14 dagen in voorarrest zat. Wel moet hij rekening houden met een proeftijd van 2 jaar, omdat de rechter van mening was dat de kans op herhaling groot is.




5 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights