Erdogan geitenneuker of kecis… noemen is voor Turkse begrippen onacceptabel

De Duitse komiek Jan Bohmermann dacht heel leuk grappen te maken over de Turkse president Erdogan, maar heeft daar mogelijk spijt van na alle commotie en dreigementen. In zijn TV-programma Neo Magazin Royale maakte hij de Turkse president meer dan alleen belachelijk en werd Erdogan onder andere geitenneuker genoemd. Iets dat voor Turkse begrippen meer dan alleen schandalig is. Zelfs wij kunnen de vertaling niet in Turks verwerken in het artikel!!!

Geitenneuker heeft een te zware lading
De Turkse president was natuurlijk woedend omdat dit voor Turkse begrippen ook heel erg onacceptabel is. Woorden met neuken en andere vergelijkbare woorden worden in Turkije amper gebruikt in het openbaar omdat het een te zware lading heeft. Zelfs politici hanteren dit soort termen niet in Turkije, ongeacht hoe erg ze elkaar haten.


Duitse komiek heeft nu een probleem
In Turkije kun je niemand geitenneuker noemen omdat dit ernstige gevolgen kan hebben. Dus gaat het eigenlijk helemaal niet om Erdogan of de vrijheid van meningsuiting. Humor kent natuurlijk zijn grenzen. En als je tegen Turken grappen maakt over seks moet je drie keer nadenken wat je zegt. De Duitse komiek dacht dus minder na en heeft nu een probleem. Maak straks maar een ‘grap’ bij jouw Turkse collega over seks met zijn vrouw…

Vrijheid van meningsuiting in Nederland
De Duitse komiek wordt inmiddels bewaakt vanwege zijn uitspraken en ‘grapjes’ over de Turkse president en Turkije. Overigens is het wel het vermelden waard of we in Nederland Willem Alexander wel geitenneuker mogen noemen of niet? Als je ballen hebt en de vrijheid van meningsuiting wilt testen in Nederland kun je vandaag nog een hashtag verzinnen.




82 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights