Ex-MBO leerling uit Arnhem viert tienjarig bestaan als advocaat

Ex-MBO leerling uit Arnhem viert tienjarig bestaan als advocaat

Arnhemmer Ismet Ozkara is sinds gisteren alweer tien jaar lang actief als advocaat. De landelijk bekende vreemdelingenadvocaat maakte zelf bekend dat hij op 21 februari 2007 was beedigd als advocaat. 

Begrip in heel Nederland
Ozkara is sinds zijn beginjaren als advocaat een begrip in heel Nederland. Met zijn juridische kennis over verdragen tussen Turkije en de EU heeft hij ervoor gezorgd dat velen in Nederland weer legaal mochten verblijven omdat men daar recht op had vanwege verschillende afspraken tussen Turkije en Nederland. Hij herenigde veel families, ondanks dat een vader of moeder op het punt stond om het land uitgezet te worden.




Broodjesverkoper in Beverwijk
Velen kennen de vreemdelingenadvocaat ook nog als kebab- en broodjes verkoper van de Bazaar in Beverwijk. Voordat hij advocaat werd was hij wekelijks in Beverwijk om daar samen met familieleden broodjes te verkopen. Sinds de beginjaren van de Bazaar had zijn vader daar een kraampje.

Ozkara is ook een voorbeeld voor veel jongeren die moeite hebben om het MBO af te ronden. Hij heeft bewezen dat je, ondanks allerlei negatieve adviezen van leraren, het toch ver kunt schoppen als je maar doorzet en extra blijft leren. Na zijn MBO-studie (1996) rondde Ozkara met veel pijn en moeite zijn HBO-rechten (1999 begonnen) diploma af aan de HAN in Arnhem. En na een studie aan de universiteit in Nijmegen werd hij in 2007 beedigd als advocaat.

Echte Klarendaller
Meester Ismet Özkara is ondanks alle bekendheid en succes nog steeds gewoon een echte Klarendaller en is hij regelmatig in Arnhem te zien. Behalve met zijn bijdrage aan sociaal-maatschappelijke activiteiten steunt Ismet Özkara ook verschillende lokale verenigingen omdat hij zelf ook weet hoe belangrijk het is om talenten in een vroeg stadium te steunen.






Related Articles

Turkse ‘Hamster Weken’ zorgt voor megadrukte in Presikhaaf

De Turkse supermarkt aan de Honigkamp in Presikhaaf is drukker dan ooit. 

Drukte tijdens benefietontbijt van Omer Usta

Mustafa Koyuncu – Arnhem Zondag 9 februari was er een benefietontbijt georganiseerd voor de 12-jarige Ömer Usta uit Arnhem. Om

Bekende dealer met 100.000 euro aan coke opgepakt

Een bekende Arnhemse dealer is gisteren opgepakt door de politie. De politie maakte dit zelf bekend toen ze de man

Geverifieerd door MonsterInsights