Turkse optocht in Arnhem was succesvol en leuk voor de stad

Turkse optocht in Arnhem was succesvol en leuk voor de stad

De Turkse optocht in Arnhem van afgelopen zondag was weer een succes dankzij duizenden mensen die er op af waren gekomen. Ondanks dat Turkije-haters het steeds hebben over 500 deelnemers waren er toch duidelijk een paar duizend man die met gezinnen en kinderen meeliepen tijdens de optocht door het centrum van Arnhem.


Unieke Turkse optocht in Arnhem
De Turkse optocht in Arnhem is uniek voor Nederlandse begrippen. Sinds jaren organiseren Turkse Arnhemmers een Turkse optocht door de stad om zo het drie dagen durende festival meer glans te geven. De organisatie is in handen van de Arnhemse vereniging Hoca Ahmed Yesevi en werd in goede banen geleid dankzij tientallen vrijwilligers. Het festival in de Arnhemse wijk Presikhaaf werd ook drie dagen lang druk bezocht door Arnhemmers van verschillende afkomsten.

Anti-Turkije groepen hebben moeite met Turkse optocht
Verschillende media en anti-Turkije groepen hebben nog steeds zichtbaar moeite met deze optocht. De Arnhemse vereniging en veel Turken uit Arnhem werden direct na afloop weer (same old story) neergezet als extreem-rechtse figuren of criminelen omdat ze Turkse symbolen (Grijze Wolf) en vlaggen bij zich hadden tijdens een TURKSE optocht. Er werd ook direct een link gelegd met criminele activiteiten van individuen, alsof alle Turken criminele activiteiten uitvoeren of daar dagelijks mee bezig zijn.

Al met al was het festival en de optocht een succes waar veel Arnhemmers trots op zijn en met smart wachten op het festival in 2017.




26 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights