Eva: ”Ik neem geen afstand van ISIS”

Eva: ”Ik neem geen afstand van ISIS”

Bijna dagelijks wordt mij gevraagd wat ik van ISIS vind. Telkens moet ik weer uitleggen dat ik er niks mee te maken heb, er niks mee te maken wil hebben en er tegen ben en dat ik ook zeker niet de enige in de moslimgemeenschap ben.

De vraag daarna is altijd “maar waarom doen jullie allen er dan niet openbaar afstand van?”. Mijn vraag is waarom zou ik dat moeten doen? Omdat ik moslim ben en soennitisch?

Ik ben ook Nederlands. Wordt er mij ooit gevraagd afstand te doen van Keith Bakker? Of Joran van der Sloot? Volkert van de Graaf? De bende van Venlo? Niemand vraagt mij ooit om afstand te doen van de Aryan Brotherhod omdat ik blank ben, of van de NIGO omdat ik Indisch ben. Of moeten we meteen aangezien we mens zijn ons in het openbaar distantiëren van ieder mens die ooit iets crimineels heeft gedaan?

Lees verder via MoslimOmroep.nl

Reacties


1 comment

Write a comment

Only registered users can comment.