Betaald parkeren in de binnenstad tot 23.00 uur

Betaald parkeren in de binnenstad tot 23.00 uur

Het gemeentebestuur van Arnhem doet er alles aan om de burgers extra te laten betalen voor bezoeken aan de binnenstad. 

(foto: Google Streetview)

Maar niets is minder waar. De wethouder voor verkeer en de coalitiepartijen willen dat de autorijders de auto’s parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal. Want tussen 18.00 en 06.00 uur kun je als bezoeker van de binnenstad daar parkeren voor € 0,50 cent per uur.

Op de site van de gemeente kwam we het volgende tegen:

 

Vanaf 1-1: betaald parkeren tot 23.00 uur

Vanaf 1 januari gaan er op parkeergebied twee nieuwe maatregelen in. Zo moet er vanaf die datum in de Arnhemse binnenstad op straat tot 23.00 uur (nu nog tot 18.00 uur) betaald worden. Daar staat tegenover dat parkeren in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal tussen 18.00 en 06.00 uur veel goedkoper wordt, namelijk 50 cent per uur.

 

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. Bart 7 januari, 2015, 14:10

    Binnenstad bewoners zijn de dupe hier. Ondanks dat men 1 parkeervergunning krijgt per adres, zijn er veel gezinnen met twee auto’s. Voorheen kon men, na een werkdag, de auto in de binnenstad parkeren zonder kosten.
    Nu moet men tot 23:00 betalen waardoor binnenstad bewoners hun tweede auto net buiten het centrum gaan parkeren. Met als gevolg dat deze -gratis parkeer- wijken overspoeld worden met binnenstad auto’s.
    Vernam van de gemeente dat de PVDA een mogelijkheid onderzoekt om de binnenstad bewoners met een extra vergunning tegemoet kan komen. Goede vooruitzichten!

Only registered users can comment.