Kiezen voor Nederlandse nationaliteit of….

Kiezen voor Nederlandse nationaliteit of….

De Kerstboodschap van CDA-leider Buma

Migrantenkinderen van Turkse of Marokkaanse komaf moeten wat betreft CDA-leider Buma een keuze gaan maken. Maar meneer Buma: wat te doen als het gaat om Amerikaanse, Duitse of Engelse staatsburgers? Mogen zij dan wel een dubbele nationaliteit bezitten?

Het aantal mensen met een dubbele nationaliteit is 1,2 miljoen mensen, waarvan ca. 550.000 met een Turkse of Marokkaanse nationaliteit (bron: CBS). Opvallend dat de CDA-leider zich geen zorgen maakt over de overige 650.000 mensen die een dubbele nationaliteit bezitten. Een dubbele maat? Verdere verrechtsing?

 

Het bezit van een dubbele nationaliteit heeft wat ons betreft niets te maken met de mate van integratie of loyaliteit. Het gaat om staatsburgerschap waar rechten en plichten bij horen. Een individu is vrij en verstandig genoeg om de rechten en plichten die daarbij horen te overzien. Geen dwang, maar vrijheid.

Bron: Facebook/Tunahan Kuzu

Reacties


2 comments

Write a comment
  1. Age 29 juli, 2016, 11:24

    Die Kuzu,die gevaarlijke man. integratie? zelfs nieuwkomers hoeven niet te integreren. Nederlands leren,niet nodig. De Nederlandse gebruiken eigen maken,he-le-maal niet nodig.De Nederlandse normen en waarden? Hoeven zij zich he-le-maal niets van aan te trekken.

    Kuzu,de onverantwoordelijke.

  2. Age 28 juli, 2016, 16:29

    Het is een uitstekend voorstel van Buma,gezien de belabberde integratie van de bewuste groepen en ja om nou uitgerekend te wijzen naar Engelsen,Amerikanen en Duitsers is natuurlijk kinderachtig omdat deze groepen nou niet bepaald voor problemen zorgen,goed ge├»ntegreerd zijn en niet te maken hebben met de bekende lange arm……welke geen mythe is.

Only registered users can comment.