Holleeder niet veilig na moord op twee Turken

by AMS97531A123 | 25 december 2014 00:59

Na de moord op Ali Akgun kwam woensdagavond weer een bericht van een andere moord uit Istanbul. Rond 22.00 uur werd Vedat Şahin aan de Valikonağı straat (Nişantaşı) straat geliquideerd. 

Ook Ferdi Topal, op dat moment samen met Vedat Şahin, overleed later in de avond aan zijn verwondingen. Vedat Şahin is een broertje van een Sedat Şahin (bekende Turkse ‘Baba’). Volgens Turkse media werd Vedat op een afstand van 20 meter van zijn woning neergeschoten met een Kalashnikov. De aanslag op deze Turkse Rotterdammer gebeurde vanuit een rijdende auto.

Ali Akgün ook geliquideerd in Istanbul
Toeval of niet, Ali Akgün was ook bevriend met Vedat Şahin. Ali Akgün die eerder op de dag in zijn Bentley werd doodgeschoten was een van de hoofdverdachten in het Amsterdamse liquidatieproces. Akgün werd bij een verkeerslicht tijdens het wachten neergeschoten. Ondanks pogingen om weg te rijden, blijkt uit de beelden, is dat niet gelukt. Ali Akgün was volgens het OM in Nederland verdacht van het geven van opdrachten aan verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

De moord op Vedat Şahin zal zeker gevolgen hebben voor verantwoordelijken in Nederland en in Istanbul. Of Holleeder hier iets mee te maken heeft is natuurlijk nog niet bekend. Veilig zal Holleeder in iedergeval niet meer zijn. De broer van de doodgeschoten Vedat Şahin is een ‘zware’ figuur in de onderwereld van Turkije en zal zeker zelf actie ondernemen om de verantwoordelijken te vinden.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2014/12/25/holleeder-niet-veilig-na-moord-op-twee-turken/