Voorstelling Mijn vader, de expat + Oumi bijna uitverkocht

by AMS97531A123 | 31 december 2014 16:14

Met een particulier initiatief is het ons gelukt om Mijn vader, de expat + Oumi[1] naar Gelderland te halen. Op zondag 11 januari staat de voorstelling in de Nijmeegse Stadsschouwburg. Dit is tevens de allerlaatste voorstelling[2]. Eerder trok de voorstelling volle zalen in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Den Bosch.


(foto: PRT sc mijnvaderexpat.nl)

In de documentaire Mijn vader, de expat beschouwt El-Fassi zijn vader niet als gast en arbeider, maar als mens. Hij vraagt hem expliciet naar zijn dromen, angsten en hoe hij terugkijkt op zijn ‘emigratie naar Mars’. Impliciet roept de documentaire vragen op over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar je identiteit.De monoloog Oumi (mijn moeder), van Nasrdin Dchar en geschreven door Maria Goos, gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terechtkwam. Over hoe ze opgroeide in het bergdorpje Touasitte, waarom ze naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over een van haar zonen die acteur werd: Nasrdin die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft.

In een tijd waarin de tegenstellingen tussen groepen in de samenleving op scherp staan, snakte ik naar een iniatief dat mensen met elkaar verbind. Mijn vader, de expat + Oumi is daar een mooi voorbeeld van.

Als vriend van Mijn vader, de expat + Oumi ben ik van mening dat iedereen de voorstelling moet zien. Daarom wil ik jullie uitnodigen voor deze bijzondere ervaring waar je naast de documentaire en de monoloog kunt genieten van zangeres Karima El Fillali, een biografie van Haci Tekinerdogan en poëzie van Spoken Word artiesten Stryder en Khalid Amakran. Tickets zijn te koop via www.mijnvaderdeexpat.nl[3]

Endnotes:
  1. Mijn vader, de expat + Oumi: http://www.mijnvaderdeexpat.nl/
  2. voorstelling: http://www.mijnvaderdeexpat.nl/
  3. www.mijnvaderdeexpat.nl: http://www.mijnvaderdeexpat.nl/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2014/12/31/voorstelling-mijn-vader-de-expat-oumi-bijna-uitverkocht/