Inmenging Turkse aangelegenheden?

Inmenging Turkse aangelegenheden?

Bert Koenders verblijft tot en met woensdag in Turkije. De minister van Buitenlandse Zaken is daar op uitnodiging van zijn Turkse collega Mevlüt Cavusoglu en houdt dinsdagavond een toespraak voor Turkse ambassadeurs, die in Ankara bijeen zijn voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Koenders en Cavusoglu spraken elkaar eind november telefonisch over de rel die was ontstaan tussen Nederland en Turkije. Die volgde op een verklaring waarin de Turkse overheid Nederland ervan beschuldigde de Turkse gemeenschap in Nederland te discrimineren en op een racistische manier te bejegenen. Nederland beschuldigde op zijn beurt Turkije van het mengen in Nederlandse aangelegenheden. “Bemoei je met je eigen zaken” werd er min of meer tegen Turkije gezegd.

Koenders gaat in Turkije ook in gesprek met bewindslieden, mensenrechtenactivisten en journalisten. Het is niet bekend hoe hij deze gesprekken zal voeren zonder zich te mengen in Turkse aangelegenheden. Wij kijken uit naar die gesprekken en zullen u uiteraard op de hoogte houden.

Bron: DemetNu.nl

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.