Elif stond al eerder op een lijst met zelfmoordcommando´s

Elif stond al eerder op een lijst met zelfmoordcommando´s

De studente die gisteren zichzelf opblies in de wijk Sultanahmet in Istanbul gaf eerder al een persverklaring waarin ze reageerde op verhalen over betrokkenheid bij terreurgroepen. Ze was toen opgepakt en later weer vrijgelaten. Ook zegt ze dat ze onterecht op een zelfmoordcommando-lijst zijn geplaatst door de Turkse politie, terwijl daar geen aanleiding voor was.

‘Ik ben geen zelfmoordcommando’
Elif en een andere dame ontkenden destijds stelligs dat ze iets te maken zouden hebben met bomaanslagen of illegale bewegingen. Ze vonden het ook vreemd dat ze als studenten zo in het nieuws kwamen terwijl ze alleen ‘maar gebruik maakten van democratische rechten’.

Elif blies zichzelf gisteren daadwerkelijk op in een politiebureau, terwijl ze eerder verklaarde dat de Turkse politie hun bewust naar buiten bracht als zelfmoordcommando zodat ze overal herkend zouden worden. ‘Het is onbegrijpelijk dat wij op een zelfmoordcommando-lijst staan. We begrijpen hier niets van, we verschillen niets dan alle andere mensen. We zijn socialistisch en komen op voor de minderen in Turkije, dat zal het verschil wel zijn.’

Inmiddels wordt een interview met de dames herhaaldelijk gedeeld via socialmedia.

Overleden agent net getrouwd
De politieagent die de aanslag niet overleefde was 33 jaar en geboren in Trabzon. Hij was pas 2 jaar geleden getrouwd en had een dochter van 2 maanden. De dochter van deze agent heet ook heel toevallig Elif.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.