Waarom blaast niemand zichzelf op in Nederland?

Waarom blaast niemand zichzelf op in Nederland?

Gisteren kwam tijdens een bomaanslag op een politiebureau in het toeristische centrum in Istanbul een politieagent om het leven. Hij was 33 jaar. Een andere Turkse agent raakte gewond. Een studente blies zichzelf op in een politiebureau in de wijk Sultanahmet. Dit was in de buurt van de Blauwe moskee.

Het vreemde aan bomaanslagen in Turkije is dat het steeds iets te maken heeft met recente ontwikkelingen in Turkije. Kennelijk was er enige voorbereiding getroffen door deze dame. De jonge dame die zichzelf opblies bedacht dit natuurlijk niet toen ze wakker werd.

Nooit iemand boos in Nederland?
De vraag waar ik geen antwoord op heb is het volgende?: Waarom blaast niemand zichzelf op in Nederland? Waar heeft dit mee te maken wanneer we het vergelijken met Turkije. Waarom blaast een jongedame zich in Turkije wel gewoon op? Ze was dus kennelijk zo boos of ‘high’ dat ze dit heeft kunnen doen. Waarom schiet men in Turkije op politieagenten tijdens verboden demonstraties? Allemaal van die vragen, waarvan ik denk: tja….’

Maar zijn mensen dan nooit boos in Nederland of ergert men zich dan aan helemaal niets in ‘die Niederlande’? Waarom zijn de demonstranten in Nederland zo ‘netjes’. Zelfs als de politie extreem geweld gebruik tegen buitenlanders is er niemand in Nederland die een aanslag pleegt. Maar in Turkije zijn dit soort gevallen aanleiding voor rellen.

Verschilt Nederland echt veel dan Turkije, of gaat het om andere zaken waardoor we dit niet kunnen begrijpen?

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.