Veel klachten over betaald avondparkeren in binnenstad Arnhem

by AMS97531A123 | 11 januari 2015 02:26

Het betaald avondparkeren in de binnenstad zorg nu al voor veel kritiek. 

(foto: Google Streetview)

Betaald parkeren tot 23.00 uur
Op 1 januari ging namelijk het betaald ‘avondparkeren’ in de binnenstad in en geldt op straat tot 23.00 uur betaald parkeren. Tegelijkertijd koppelt de gemeente dat aan een verlaagd tarief in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal, waar parkeren tussen 18.00 en 06.00 uur nog maar 50 cent per uur kost.

Vooral bezoekers van Horeca in de binnenstad en Spijkerkwartier zijn hier de dupe van. Veel bezoekers van cafe´s en restaurants klagen dat hierover en begrijpen niet waarom ze als burger opeens meer moeten betalen, terwijl dat voorheen niet het geval was. Ook het feit dat men een garage aan bijna de andere kant van Arnhem moet gebruiken vindt men alles behalve ´goed geregeld´.

‘Dit is niet uitnodigend’
De twee kernbegrippen die het college van B en W wil bereiken lijkt ook een droom aldus een vast bezoeker van de Steenstraat. ´Hoe wil je in godsnaam de stad beter bereikbaar maken en voor meer gemak zorgen als mensen niet voor de deur of in de buurt kunnen parkeren? Het is onbegrijpelijk dat politiek Arnhem dit heeft geaccepteerd. Dit is niet uitnodigend’.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/01/11/veel-klachten-over-betaald-avondparkeren-in-binnenstad-arnhem/