Brandstichting Nederlandse moskeeën traditioneel genegeerd

Brandstichting Nederlandse moskeeën traditioneel genegeerd

Drie moskeeën in Zweden worden in brand gestoken en de ophef in de media is [terecht] groot. Maar gebeurt dat tientallen keren in Nederland, dan blijft het beperkt tot een berichtje in een lokale krant, vaak nog uitgelegd als het werk van “baldadige jongelui” of “vandalen”.

Ahmed Marcouch van de PvdA kan nu wel heel verontwaardigd maatregelen bepleiten tegen ‘slechts’ het oproepen op Facebook tot het affikken van moskeeën, maar tijdens de tientallen daadwerkelijke brandstichtingen zaten hij en zijn Haagse collega’s te snurken.


U begrijpt dat dat heel anders zou zijn wanneer het om een synagoge zou gaan. In 2006 wilde het zeldzame geval dat twee extreemrechtsen het plan hadden opgevat om een synagoge af te fikken. Dat plan werd ook een “aanslag” genoemd, en geen “brandstichting” als bij moskeeën. Bam, meteen twee jaar cel.

Lees verder via DutchTurks.nl 

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.