Akgün is daags voor de moord gewaarschuwd

Akgün is daags voor de moord gewaarschuwd

Twee dagen voordat de Amsterdams-Turkse Ali Akgün op 24 december vorig jaar werd geliquideerd in Istanboel, is hij gewaarschuwd dat ‘een liquidatie dreigde’. Dat zei advocaat Nico Meijering vrijdagmiddag tijdens het hoger beroep van het Passage-proces op Schiphol.

Door @Wim van de Pol

Die dreiging zou voortkomen uit de hoek van één van de beoogde slachtoffers in het dossier van het Passage-proces. Ali Akgün stond in hoger beroep als verdachte terecht in die zaak, nadat hij door de rechtbank was vrijgesproken van verdenkingen van zes liquidaties waarvan de meeste niet zijn uitgevoerd.

Gek?

‘Nog geen drie maanden’ voordat hij werd doodgeschoten had Akgün volgens Meijering ook al ‘geluiden’ opgevangen dat personen hem wilden ombrengen. De advocaat zei dat Akgün zich niet alleen in de rechtszaal heeft moeten verweren tegen beschuldigingen maar ook daarbuiten. Ali Akgün zei volgens Meijering geregeld: ‘Vind je het gek dat dan potentiele slachtoffers of nabestaanden zich mogelijk gewelddadig tegen mij zouden willen keren.’ Verder zei Meijering dat ‘het Passageproces ongetwijfeld onbedoeld een slachtoffer lijkt te hebben gemaakt’.

Lees de rest via CrimeSite.nl 

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.