‘Moslims verdienen onze steun’ hoe geloofwaardig?

‘Moslims verdienen onze steun’ hoe geloofwaardig?

Vicepremier Lodewijk Asscher van de PvdA heeft het op een congres van zijn partij in Utrecht opgenomen voor moslims in Nederland. Volgens Asscher moet de terechte woede over terreuraanslagen zich richten op de daders, de medeplichtigen, de ronselaars en tot degenen die geïnspireerd hebben tot terreur.

Asscher geloofwaardig?
Maar die woede mag niet gekoeld worden op de kassière bij Albert Heijn, de buurman of buurvrouw of de moskee om de hoek, aldus Asscher. “Zij verdienen onze steun.”

Het is nog maar zeer de vraag hoe de moslimgemeenschap en in het bijzonder Turkse Nederlanders zullen reageren op de uitspraken van de minister. Veel Turken zijn van mening dat minister Asscher de Turkse gemeenschap onterecht heeft beschuldigd door zijn eerdere uitlatingen over de integratie van Turkse Nederlanders. Ook het uit de PvdA-fractie zetten van de twee Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk zijn Turkse Nederlanders niet vergeten. Binnen de Turkse gemeenschap is daarom met name de laatste tijd veel argwaan richting de PvdA. Naar verwachting zullen duizenden Turken bij de aankomende verkiezingen niet meer op de PvdA stemmen.

Bron: Demetnu.nl 

Reacties


1 comment

Write a comment

Only registered users can comment.