Paspoort aanvragen in Arnhem kost € 67,10

by AMS97531A123 | 18 januari 2015 11:00

Om een paspoort aan te vragen moet u persoonlijk langskomen bij de balie van het Klant Contact Centrum. Hiervoor maakt u eerst online een afspraak. Vijf werkdagen na de aanvraag ligt het paspoort voor u klaar. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is het paspoort vijf jaar geldig.

Meenemen:

Kosten

Paspoort minderjarigen

Kinderen tot 18 jaar kunnen alleen met (schriftelijke) toestemming (toestemmingsformulier.pdf (44 kB)) én geldige legitimatiebewijzen van beide ouders of gezaghouders een paspoort aanvragen. Als de ouders meekomen kunnen zij de toestemmingsverklaring ook aan de balie invullen. Bij de aanvraag en bij het afhalen moet het kind zelf aanwezig zijn.

Spoedaanvraag

Heeft u uw paspoort snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u vóór 14.00 uur uw aanvraag doet, kunt u de eerstvolgende werkdag uw nieuwe paspoort of identiteitskaart ophalen. Houd bij uw spoedaanvraag rekening met de openingstijden.

Voor een spoedaanvraag geldt een toeslag van € 47,30.

Verlies en diefstal

Bij verlies of diefstal van uw paspoort doet u aangifte van vermissing bij het Klant Contact Centrum. U kunt dan direct een nieuw paspoort aanvragen. Het kan zijn dat de levertijd langer dan vijf werkdagen duurt. Heeft u aangifte van diefstal gedaan bij de politie, neemt u dan wel het proces-verbaal mee. Bij verlies of diefstal in het buitenland moet u altijd aangifte doen bij de politie ter plaatse. Neemt u het buitenlands proces-verbaal mee bij de aangifte van vermissing bij de gemeente.

Beschadigd

Als uw paspoort of identiteitskaart is beschadigd, is deze niet meer geldig. U kunt deze bij de gemeente inleveren en vervangen door een nieuwe. De kosten voor de aanvraag moet u zelf betalen.

Bron: Arnhem.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/01/18/paspoort-aanvragen-in-arnhem-kost-e-6710/