Expo sanering gasfabriek in stadhuis

Expo sanering gasfabriek in stadhuis

Alle Arnhemmers kunnen bij de publieksbalies in het stadhuis de expositie over het voormalige gasfabriekterrein aan de Westervoortsedijk bezichtigen.

Twee maanden lang is de expositie te zien geweest op het Transformatorplein in het Nieuwe Kadekwartier. De expositie is onder andere aangekleed met fotopanelen die een beeld geven over Geschiedenis, Gebouwen, Vervuiling, Sanering, Archeologische Vondsten en Toekomst. Ook  is een selectie uitgestald van archeologische vondsten, variërend van historisch Arnhems afval tot restanten van de oude gasfabriek te zien.

Sanering afgerond, verder bouwen aan het Nieuwe Kadekwartier

Na maar liefst 30 jaar van voorbereiding en 17 maanden van sanering, is eind november 2014 het voormalig gasfabriekterrein aan de Westervoortsedijk opgeleverd. Met de afronding van het grootste saneringsproject in Gelderland, is er letterlijk ruimte bijgekomen voor Arnhems nieuwste woonwijk, het Nieuwe Kadekwartier. Van een vervuild en verouderd industrieterrein wordt er weer verder gebouwd aan een hippe en trendy woonwijk, vlakbij de binnenstad van Arnhem.

Lees verder via Arnhem.nl 

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.