‘Parkeerruzie’ is sneller nieuws dan ‘haatmisdrijf’

‘Parkeerruzie’ is sneller nieuws dan ‘haatmisdrijf’

Gisterenavond executeerde de Amerikaan Craig Stephen Hicks drie moslimjongeren in Chapel Hill. Drie jongeren in de bloei van hun leven. De 23 jarige Deah Shaddy Barakat, zijn vrouw Yusor Mohammed (21) en haar zusje Razan Mohammad Abu-Salha (19). Drie modelburgers met een groot hart voor de hulpbehoevenden.

NOS ´slaapt´
Twitter explodeerde over het bloedbad op de drie jongeren, maar nog steeds was er niets te zien op de Nederlandse nieuwszenders, waaronder het op publiek geld draaiende NOS journaal. Zij gaven de voorkeur aan een traag draaiende overheidswebsite, een schadevergoeding aan de vader van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra en iets met een ronselaar in België die veroordeeld werd.

Drie door een uitgesproken atheïst en moslimhater geëxecuteerde moslimjongeren waren niet nieuwswaardig voor de NOS. Althans, tot het journaal van 6 uur, daar passeerde het de revue als kort nieuws met als mogelijk motief van de dader -die dit keer niet een “geestelijk verwarde man” of een “lone wolf” was- een parkeerruzie. Er zou een “langslepende burenruzie” aan vooraf zijn gegaan. Het feit dat de vermoorde jongeren als gul, beleefd, openhartig, sociaal en vriendelijk werden gezien door familie, vrienden en andere buurtgenoten worden daarbij gemakshalve buiten beschouwing gelaten.

Lees verder via DutchTurks.nl 

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.