Nieuwscafé over islam, integratie en radicalisering

by AMS97531A123 | 24 februari 2015 13:00

ARNHEM – Hoe is het om  deze dagen als moslim in Presikhaaf te wonen? Wordt  bij de bakker of in de moskee gesproken over de moslimjongeren in de  wijk en andere  wijken die op jihad naar Syrië gingen?

Of die dat van plan zijn te doen? En moet de soep niet zo heet worden gegeten als-ie wordt opgediend of is juist sprake van onderschatting van het probleem?
Het Gelderlander Nieuwscafé gaat vrijdag 27 februari om vijf uur op zoek naar een antwoord op die vragen. Bij Podium Gigant (voorheen Hotel Bosch, Apeldoornsestraat 4A) achter bioscoop Rembrandt gaan presentatoren John Bruinsma en Bob Roelofs in gesprek met bewoners van Presikhaaf, die de bijeenkomst net als ieder ander gratis kunnen bezoeken.

In vervolg op de onthulling ervan wil de maker  de aandacht vestigen op de hedendaagse islam en de integratie in de wijk, in het licht van de radicalisering die zich van  moslimjongeren meester maakt.
Het Nieuwscafé biedt daar een podium aan, met medewerking van een aantal gasten. Onder hen is Clarence Schipper, die als jongerenwerker van Rijnstad met moslimjongeren in aanraking komt.
Ook Malika Elmouridi, zelf van Marokkaanse komaf en oud-gemeenteraadslid van de PvdA, verleent haar medewerking. Zij staat ouders bij van wie kinderen in Syrië zitten. Martijn de Koning, docent en onderzoeker islamstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, neemt deel aan de discussie vanuit zijn wetenschappelijke kennis en achtergrond.
Bron: Gelderlander.nl/ John Bruinsma

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/02/24/nieuwscafe-in-presikhaaf-over-islam-integratie-en-radicalisering/