Turken willen onderwijs in moedertaal terug

Turken willen onderwijs in moedertaal terug

Verschillende Turkse organisaties hebben vandaag handtekeningen aan de leden Tweede Kamer overhandigd. Ze willen dat onderwijs in de moedertaal terugkomt op basisscholen. De zogenoemde OALT-regeling Onderwijs Alochtone Levende Talen is op 1 augustus 2004 in het kader van de bezuinigingen door de Tweede Kamer afgeschaft.

Het HTIB van Mustafa Ayranci is een van de initiatiefnemers van de hadtekeningenactie. Ayranci vindt onderwijs in de moedertaal een recht voor Turkse kinderen. “Daarom moet het terug komen,” aldus Ayranci.

Er zijn in de afgelopen tijd 52 duizend handtekeningen verzameld om zogenoemde OALT-lessen terug te krijgen. Maar liefst 14 Turkse organisaties hebben hier intensief aan gewerkt: HTİB, SMHO, TİCF, HTSKF, HOTİAD, HAKDER, NİF, UETD, HTF, HTKB, HTİKB, HOGİAF, DSDF, SICN.

Om de lessen Turks terug te krijgen loopt ook nog een rechtszaak. De rechter doet morgen uitspraak in die zaak.

© Demet TV

Reacties


2 comments

Write a comment
  1. Age 31 juli, 2016, 13:39

    Turkse les op kosten van de Nederlandse samenleving,het moet ook niet gekker worden in dit land. Turken zouden als teken van goede wil af moeten zien hun kinderen Turks te leren maar dat wordt helaas wel als prioriteit 1 gezien. Beste nederTURKEN,ik weet een land waar het Turks in het basispakket van het lager onderwijs zit en laten de meeste van jullie nou net een paspoort van dat betreffende land hebben.

Only registered users can comment.