Cultuuronderwijs voor 13.500 kinderen

by AMS97531A123 | 8 april 2015 10:08

Woensdag 1 april is in Rozet een belangrijke stap gezet op het gebied van cultuuronderwijs. Daar werd namelijk een handtekening gezet onder afspraken om 13.500 kinderen van 67 basisscholen de kans te geven in aanraking te komen met cultuur.

Onder andere Het Gelders Orkest, Introdans, Museum Arnhem, Het NederlandsOpenluchtmuseum, Focus Filmtheater, Stichting Oostpool en Bibliotheek Arnhem ondertekenden mee. Ook vertegenwoordigers van de schoolbesturen Delta, De Basis, Fluvius, De Onderwijsspecialisten en de Parcivalschool zetten hun handtekening.

Advocaat in de buurt
Ozkara osinga

Op jonge leeftijd
Wethouder Giesing (onderwijs) en wethouder Elfrink (cultuur) zijn verheugd over het samenwerkingsverband. Beide wethouders hebben namens de gemeente een handtekening gezet: “Arnhem heeft op cultureel gebied heel veel te bieden. Het is geweldig dat al deze partijen hun verantwoordelijkheid willen nemen voor de Arnhemse jeugd. Arnhem vindt het van belang dat kinderen op jonge leeftijd met cultuur in aanraking komen. In deze tijd, waarin budgetten onder druk staan, gebeurt dat niet vanzelf. Juist daarom is dit een schitterend gebaar.”

Compliment
Een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs die ook aanwezig was complimenteerde Arnhem met het bereiken van deze mijlpaal en gaf aan dat Arnhem op dit gebied echt vooroploopt. Een mooi compliment dus.

Bron: Arnhem.nl [1]

Endnotes:
  1. Arnhem.nl : http://www.arnhem.nl/Actualiteiten/Archief_nieuws/2015/April_2015/Cultuuronderwijs_voor_13_500_kinderen

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/04/08/cultuuronderwijs-voor-13-500-kinderen/