Aftreden wethouder Giesing (D66) slecht voor Arnhemse economie

Aftreden wethouder Giesing (D66) slecht voor Arnhemse economie

Er zijn nog veel vraagtekens bij het aftreden van wethouder Hans Giesing (D66). 

Functie past niet
De wethouder zelf reageerde via een persbericht dat hij ’tot de conclusie is gekomen dat in deze fase van mijn leven, deze functie niet is wat het beste bij mij past. Om die reden leg ik mijn functie neer.’ Wat nogal vreemd is natuurlijk! Anderhalf jaar na de verkiezingen komt hij tot de conclusie dat hij geen wethouder had moeten zijn.

In de wandelgangen va het stadhuis wordt er anders gesproken over het aftreden van de wethouder. Ondanks dat we het fijne er niet van weten, hebben we begrepen dat het allemaal iets te maken heeft met de andere wethouder Gerrie Elfrink (SP). We zijn het een en ander hierover aan het uitzoeken.

Slecht voor de stad
Al met al is het aftreden van wethouder Giesing niet goed voor Arnhem en de Arnhemse economie. De nieuwe wethouder moet zich nog maanden inwerken en weer bij ‘0’ beginnen met netwerken en het leren van de stad. Tenzij Sabine Andeweg (fractievoorzitter D66) zelf graag deze kans grijpt om wethouder te worden. Zij heeft tenslotte ook volgens de kenners heel erg goed contact met wethouder Gerrie Elfrink.

Giesing deed het vrij goed in zijn eerste jaar en was verantwoordelijk voor onderwijs, economie en diversiteit.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.