Aftrap Fashion Festival Arnhem 4 juni

by AMS97531A123 | 3 juni 2015 07:56

De tweede editie van Fashion Festival Arnhem[1] gaat op vrijdag 5 juni van start. ArtEZ bijt het spits af met de ArtEZ graduation show in het Provinciehuis in Arnhem. De Arnhemse wethouder cultuur, Gerrie Elfrink, zal het festival de dag ervoor officieel openen. Tot en met 5 juli bruist de stad van de creativiteit op het gebied van mode, kunst en cultuur. Bezoekers kunnen deelnemen aan talloze events, shows, lezingen en workshops. Nieuw dit jaar zijn onder andere de Men’s Saturday, A Body Issue en een filmfestival.

Meekijken in het atelier van een ontwerper, inspiratie opdoen bij een modeshow, genieten van circusspektakel, eindeloos shoppen of juist zelf creatief aan de slag tijdens een van de vele workshops, het kan allemaal tijdens dit zomerse stadsfestival. Fashion Festival Arnhem biedt namelijk een podium aan alle bestaande en nieuwe creatieve initiatieven in de stad. Fashion Festival-coördinator Riëlle Schoeman zegt over de programmering: “Het programma is minstens twee keer zo vol als vorig jaar en veel breder. Arnhem heeft niet alleen op het gebied van mode veel te bieden, maar ook als het gaat om andere kunstvormen bruist de stad van creativiteit.”

 

Openingsweekend

Donderdag 4 juni opent wethouder Gerrie Elfrink het festival. Met een originele openingshandeling zal hij gestalte geven aan het thema Celebrate Creativity en vervolgens alle aanwezigen uitnodigen zijn voorbeeld te volgen. Verder staat het openingsweekend in het teken van modeshows. De examenstudenten van de modeopleidingen van ArtEZ[2] en ROC Rijn IJssel[3] presenteren hun ontwerpen in successievelijk het Provinciehuis en de Eusebiuskerk.

Endnotes:
  1. Fashion Festival Arnhem: http://www.fashionfestivalarnhem.nl/
  2. ArtEZ: http://www.artez.nl/
  3. ROC Rijn IJssel: http://www.rijnijssel.nl/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/06/03/aftrap-fashion-festival-arnhem-4-juni/