Europees Kampioenschap Paintball in Arnhem

Europees Kampioenschap Paintball in Arnhem

Van 5 tot en met 7 juni vindt op het terrein van Paintballworld Arnhem de Champions Paintball Series (CPS) plaats. De CPS is het officiële Europese Kampioenschap paintball voor teams.

De Series bestaat uit vier evenementen in Rome, Arnhem, Parijs en Budapest. Het team dat over het totaal van deze vier events de meeste punten heeft verzameld mag zich Europees Kampioen 2015 noemen.

Toernooi

Veel mensen kennen paintball als activiteit voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Deze recreatieve vorm van paintball, inclusief het bijbehorende camouflagepak, is erg populair. Daarnaast bestaat er een aparte toernooivariant. Deze vorm wordt gespeeld op normale sportvelden met opblaasbare obstakels. De teams, altijd in herkenbaar en kleurig teamtenue, nemen het vijf tegen vijf tegen elkaar op.

Tijdens een wedstrijd, die bestaat uit tien minuten speeltijd, is het doel om zo snel mogelijk vijf punten te scoren.  Beide teams starten aan weerszijden van het speelveld, waar zich ook een buzzer bevindt. Teams scoren een punt door op de buzzer van de tegenstander te drukken. Dit betekent in de praktijk dat ze alle spelers van de tegenstander moeten elimineren. Dit gebeurt wanneer een speler gemarkeerd wordt door een kleurige paintball.
Wanneer een team op de buzzer van de tegenstander heeft gedrukt, verdient het een punt. De speeltijd wordt voor twee minuten stil gezet waarna een nieuw punt wordt gespeeld. Het team dat als eerste vijf punten heeft gescoord wint de wedstrijd.

50 teams uit Europa naar Arnhem

Tijdens de CPS Arnhem komen er meer dan 50 teams naar de stad vanuit heel Europa. De CPS biedt plaats aan teams van alle niveaus. In totaal wordt er binnen vijf verschillende niveaus gespeeld, van de hoogste Pro Divisie tot aan de beginnende teams in Divisie drie. Natuurlijk zijn er diverse Nederlandse teams die deelnemen aan het evenement. Huisteam van Paintballworld, Arnhem Lions, heeft na hun eerste plaats tijdens in Rome de hoogste plek op het podium te verdedigen. Naast de Arnhem Lions zijn ook de teams Arnhem Next Level, Aggression Den Haag en Bad Boys Oss vertegenwoordigd.

Informatie

Het evenement vindt plaats van 5 tot en met 7 juni op het terrein van Paintballworld. Dagelijks wordt er op twee speelvelden van 09:00 tot 18:00 gespeeld. Paintballworld Arnhem bevindt zich op het Meijnerswijk terrein, vlakbij het centrum aan de overzijde van het water bij de John Frostbrug. Entree en parkeren zijn gratis en toeschouwers zijn van harte welkom om te komen kijken. Kijk voor meer informatie ook opwww.paintballworld.nl onder nieuws.

Bron: Arnhem.nl

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.