Extra fietsparkeerplaatsen in centrum

Extra fietsparkeerplaatsen in centrum

Door ruim 350 extra fietsenstallingen te plaatsen aan de rand van het centrum maakt Arnhem het fietsers gemakkelijker en zorgt de gemeente voor een mooier aanzien van het openbaar gebied.

Deze week gaf verantwoordelijk wethouder Alex Mink het symbolische ‘startschot’ vor de plaatsing van de eerste extra stallingen. De gemeente wil fietsers op deze manier wat meer in de watten leggen. Omdat het gebruik van de fiets door bezoekers aan en bewoners van de binnenstad groeit, is sprake van een tekort aan stallingsplaatsen. Om daaraan tegemoet te komen plaatst de gemeente in en rond de binnenstad in totaal 1.000 extra fietsklemmen.

Tellingen

Dezer dagen is begonnen met het plaatsen van de eerste 350 extra fietsparkeerplaatsen aan de rand van het winkelgebied. Komend najaar bekijkt de gemeente het effect en komt er een plan voor de plaatsing van de rest van de stallingen. Het plan met nieuwe fietsparkeerplaatsen is gebaseerd op tellingen die, op drukke dagen, gedaan zijn op verschillende plekken in de binnenstad. Er is onder meer behoefte aan extra fietsparkeerplaatsen bij het Johnny van Doornplein, Rozet, Nieuwe Plein en Janspoort/ Doelenstraat.

Bron: Arnhem.nl

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.