Verse ‘Ramadan-brood’ bij Arnhemse bakkerij Divan

Verse ‘Ramadan-brood’ bij Arnhemse bakkerij Divan

‘Gedurende ramadan zijn we dagelijks tot iftar geopend en tot iftar hebben we heerlijke lavas en pide uit onze speciale houtoven’, aldus een melding van de Turkse bakker Divan aan de Hommelstraat.

Vers brood in de avonduren
De bakkerij zal tijdens de Ramadan vers brood aanbieden, wanneer mensen ook daadwerkelijk in de avonduren gaan ontvasten. Volgens een vastenkalender van de ‘Turkiyem Moskee’ zullen de Arnhemmers pas rond 22.03 uur in de avond weer mogen gaan eten. Vandaaar dat Divan ook 30 dagen lang vers brood zal mogelijk maken voor de moslims in Arnhem.


Ramadanbrood ‘Pide’
Omdat het enigzins cultuur is geworden om tijdens de vastenmaand Ramadan vers Turks brood te eten is het ook handig dat dit wordt aangeboden door Divan bakkerij aan de Hommelstraat. Want bijvoorbeeld bij een Albert Heijn is het natuurlijk niet zo vers te verkrijgen en de ‘Pide’ die wordt aangeboden lijkt wel drie dagen lang gelegen te hebben voordat het wordt ingepakt.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.