Politievakbond: ‘Helaas gebeuren dit soort arrestaties’

Politievakbond: ‘Helaas gebeuren dit soort arrestaties’

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp doet alsof er niets aan de hand is Denhaag en dat de politie juist heeft gehandeld tijdens de moord op Mitch Henriquez. Dat blijkt in iedergeval uit zijn reactie aan de NOS.

‘Agenten hebben zich aan de regels gehouden’
Zonder de uitkomsten van het onderzoek van de Rijksrecherche af te wachten is meneer Gerrit van de Kamp al van mening dat de agenten zich aan de regels hebben gehouden. Kennelijk zat hij hele dagen op de wc, waardoor hij niet in staat was om de beelden van de ‘arrestatie’ te zien via verschillende media.

‘Filmpje vertelt niet alles’
Gerrit van de Kamp gaat zelfs verder met het in bescherming nemen van de agenten die verantwoordelijk zijn voor de moord op Mitch Henriquez. Hij voegde onderstaande ook nog toe aan zijn reactie: ‘Er is een filmpje, maar dat filmpje vertelt niet alles”, zegtĀ ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. “Het zegt bijvoorbeeld niets over de gezondheidssituatie van de man.”

Met andere woorden bedoelt Gerrtitje dat het vrij normaal is dat blanke agenten een donkere man met zoveel geweld aanhouden dat hij daarna onderweg komt te overlijden, ‘omdat we niets weten over de gezondheidssituatie van deze man.’

Reacties


1 comment

Write a comment
  1. bert boudewijn 2 december, 2016, 21:41

    Het kots loop mij uit mijn Mond wanneer ik bovenstaand artikel lees met “blank/zwart”. Ik denk dan direct:”weer zo een opruiend element, bah!”

Only registered users can comment.