Blanke agenten officieel verdacht van betrokkenheid dood Henriquez

Blanke agenten officieel verdacht van betrokkenheid dood Henriquez

Hoofdofficier Kitty Nooy verklaarde vandaag dat het aannemelijk is dat arrestant Mitch Henriquez is overleden aan zuurstofgebrek, dat waarschijnlijk is veroorzaakt door politiegeweld.

Advocaat Denhaag
Ozkara osinga

Vijf blanke agenten buiten functie
De vijf blanke agenten die betrokken waren bij de ‘arrestatie’ zijn inmiddels buiten functie gesteld volgens informatie van de politie in Den Haag. Zij worden ook officieel verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Arubaan. Het lijkt er op dat ook het OM onder druk van de samenleving niet met iets anders had kunnen komen.

Geweld bij aanhouding 
De politie blijft bij haar verklaring dat er geweld is gebruikt bij de aanhouding omdat de Arubaan zich verzette tijdens de aanhouding. Er wordt niet verwezen naar een mogelijke reactie van Henriquez waarbij hij zich verzette vanwege het feit dat de aanhouding onterecht zou zijn.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.