Veel kritiek op mega zonneveld in Arnhemse wijk Elderveld

Veel kritiek op mega zonneveld in Arnhemse wijk Elderveld

Het is ook nooit goed in sommige delen van Arnhem. Of er nu een moskee komt of een veld met zonnepanelen; Er zijn altijd mensen die zeuren vanwege heel veel verschillende redenen.

advocaat Arnhem
Ozkara osinga

Hofboerderij de Stoeterij
Het weiland van Hofboerderij de Stoeterij aan de Elderhofsweg in Elderveld maakt eerder al bekend dat zij 7500 zonnepanelen gaan plaatsen. Dit zou dan 450 huishoudens voorzien van elektriciteit, wat natuurlijk niet erg veel is. De gemeente wil met deze mega zonneveld alvast een stap zetten om in 20201 14% van de energie duurzaam op te wekken.

Bewoners liggen dwars
Het zonneveld in Elderveld zou het eerste van de vijf moeten zijn als het aan de gemeente ligt. Maar de bewoners in Elderlveld (kleine groep) liggen nu al dwars omdat ze zogenaamd ‘overvallen zijn met het zonneveld’. Het zonneveld komst straks mogelijk op een locatie dat al niet toegankelijk was voor de bewoners. In Elderveld is men van mening dat er totaal geen overleg is gepleegd met bewoners uit de wijk.

Wethouder Elfrink zal dus nog vaker heen en weer moeten fietsen naar Elderveld om in gesprek te gaan met deze buurtbewoners.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.