Arnhemse binnenstad legt met De Oversteek rode loper uit

by AMS97531A123 | 8 juli 2015 17:00

Midden op het drukste verkeersknooppunt in de stad hebben Gelders gedeputeerde Bea Schouten en wethouder Gerrie Elfrink eerder deze week het bouwbord De Oversteek onthuld.

Het gebiedje dat de verbinding vormt tussen stationsgebied Arnhem Centraal en de binnenstad – De Oversteek – wordt de komende maanden namelijk duidelijk en overzichtelijk heringericht. Dat gebeurt onder andere met mooiere bestrating en meer groen. Groen zorgt namelijk¬† voor een aantrekkelijke uitstraling. En zo’n groenere uitstraling zal de komende jaren ook tot uitdrukking komen in andere projecten in de zuidelijke binnenstad.

 

Oplossing

De Oversteek zal een aantal wezenlijke problemen oplossen voor een van de drukste knooppunten van Arnhem. Want het gebied draagt straks  bij aan een betere bereikbaarheid van de Arnhemse binnenstad en in het verlengde daarvan ook van de regio.
In eendrachtige samenwerking pakken de provincie en de gemeente met De Oversteek ook de huidige onveilige verkeersstromen en de slechte luchtkwaliteit aan.

bron: Arnhem.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/07/08/arnhemse-binnenstad-legt-met-de-oversteek-rode-loper-uit/