Constructie riool ernstig verzwakt bij Willemstunnel

by AMS97531A123 | 9 juli 2015 13:55

De gemeente zal door middel van een noodreparatie proberen het Moerriool weer te herstellen, nadat er een paal doorheen werd geslagen tijdens wegwerkzaamheden. Volgens de laatse informatie moet dit snel gebeuren om problemen te voorkomen.

Het Moerriool (verbastering van moeder-riool) is een hoofdtak van het Arnhemse riool. Het voert afval- en regenwater af van een groot deel van Arnhem-Noord. Het Moerriool loopt vanaf de Zypse Poort via de Willemstunnel naar de Oude Kraan en dan naar de overstort Boterdijk aan de Rijn.

Ondergronds

In week 28 (maandag 6 juli t/m vrijdag 10 juli) start aannemer SMG uit Duitsland met de herstelwerkzaamheden. Deze duren tot en met 14 augustus. In de Willemstunnel blijven beide rijstroken gehandhaafd. Alleen wordt in week 32 (maandag 3 t/m vrijdag 7 augustus) een slinger gemaakt. Dit moeten we doen om de werkplek zo veel mogelijk te ontzien van trillingen. Verder zal het verkeer vrijwel niets merken van de werkzaamheden. Het werk is namelijk allemaal ondergronds. Al het benodigde materiaal gaat via een put het riool in.

Bron: Gemeente Arnhem

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/07/09/constructie-riool-ernstig-verzwakt-bij-willemstunnel/