Fashion Festival Arnhem verstevigt positie

Fashion Festival Arnhem verstevigt positie

Gem-Arnhem_FFA_logo_liggend_diapMeer bezoekers, magische locaties, meer evenementen, mooie recensies, meeslepende reacties: met de tweede aflevering heeft het Fashion Festival Arnhem zijn plek op de Arnhemse evenementenkalender veroverd. Een feest van de creativiteit van Arnhem. Begonnen en geëindigd aan de bron: met presentaties van de eindexamens van ArtEZ.

“Natuurlijk was er mode, maar ook fotografie, architectuur, film, design, beeldende kunst en dans”, zegt Riëlle Schoeman, coördinator van het Fashion Festival Arnhem. “Enorm trots zijn wij op het feit dat het festival zich heeft verbreed naar verschillende kunstdisciplines.”

advocaat Arnhem
Ozkara osinga

Elk van de vijf weekenden had zijn eigen hoogtepunten. Tussendoor waren er vele tientallen workshops, een zwoele zomermaand lang. De shows, exposities, voorstellingen, evenementen, lezingen en workshops trokken samen zeker 45.000 bezoekers. In 2014 waren dat er 30.000.

Tien modeshows

Het Fashion Festival opende met maar liefst tien modeshows. Het begon op 4 en 5 juni met vijf drukbezochte shows van de modeopleiding van ArtEZ. Daarna trokken de Fashion & Design Support opleiding van Rijn IJssel, Laatste Mode van Petra Hartman en de bijzondere mode van A Body Issue, voor mensen die gekluisterd zijn aan een rolstoel, honderden mensen naar de Catwalk.

Nog eens twee shows waren er in het tweede weekeinde. Duizenden mensen bezochten op 13 juni de Nacht van de Mode. Aan het spoor in Klarendal showden de ontwerpers van het Modekwartier op een catwalk van vele tientallen meters lengte terwijl de treinen onverstoorbaar langs raasden. Mensen verdrongen zich in de tientallen winkels, op iedere straathoek was muziek. Aan lange tafels serveerden Nederlandse topkoks oesters, vis en ter plekke geroosterd wild.

Nieuw evenement

Het nieuwe evenement Men’s Saturday verleidde duizenden mannen én vrouwen aan de vooravond van Vaderdag tot een bezoek aan de stad. Zij proefden cognac, rolden sigaren, dronken bijzonder bier, ontwierpen hun eigen T-shirt. “Vanwege het succes komt er eind van het jaar weer een Men’s Saturday”, zegt initiatiefnemer Sebastiaan Kramer. Introdans Ensemble voor de Jeugd en WIT WKND [Arnhem] vermaakten drommen publiek op de langste dag van het jaar.

Het weekeinde van 27 juni stond in het teken van de Arnhemse Stockdagen. De ruim 90 (een recordaantal) ontwerpers en high-end winkeliers openden hun voorraadkasten vol stoffen, fournituren, samples en prototypes. Producten van topontwerpers voor mooie prijzen. Bezoekers wisten ze massaal te vinden

Voor het tweede jaar op rij waren de ArtEZ Finals in de binnenstad. Vanaf  1 juli vulden de eindexamenproducties van Art & Design een voormalig bankgebouw. Een goede keuze want de gekozen plek in de binnenstad leidde net als vorig jaar tot een stroom van bezoekers in het laatste weekeinde van het festival.

Reacties


Tags assigned to this article:
FashionFFA

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.