Politie Arnhem hoort geen boetes uit te delen tijdens suikerfeest

by AMS97531A123 | 11 juli 2015 13:16

Tijdens voorgaande feestdagen kwam het vaak voor dat agenten (ondanks interne briefing) raar opkeken wanneer Arnhemse moslims massaal het Suikerfeest vierden. Het Suikerfeest (Ramadanfeest) begint pas officieel nadat het gebed is afgerond. En dit is vaak in de ochtend, wanneer bijna alles moslims in Arnhem en omgeving een moskee opzoeken in de stad.

advocaat Arnhem
Ozkara osinga

Duizenden tegelijk naar de moskee
Omdat duizenden Arnhemmers tegelijk naar de verschillende moskeeen gaan in de stad zorgt dit heel kort voor verkeersoverlast. Voorgaande jaren leidde dit tot bekeuringen omdat auto’s aan onder andere aan de Fluitekruidstraat, Maaslaan en Van Oldebarneveldtstraat verkeerd stonden geparkeerd.

Ondanks dat het gebed maar een paar minuten duurt, zitten de moskeeen bomvol. Ook niet praktiserende moslims zijn dan regelmatig aanwezig, waardoor het dus drukker is dan normaal. Het is te vergelijken met Kerst, wanneer de kerken bomvol zitten met gelovigen die amper naar de kerk gaan.

Verschillende Arnhemmers reageerden onlangs via social media dat het een keer moest ophouden om tijdens zo een belangrijke feesstdag een bekeuring te krijgen vanwege ‘foutparkeren’. ‘Het lijkt wel alsof de politie dit bewust doet om moslims te pesten’, aldus een reactie.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/07/11/arnhemse-politie-hoort-geen-boetes-uit-te-delen-tijdens-suikerfeest/