Verdachte aangehouden na woninginbraak in Rijkerswoerd

Verdachte aangehouden na woninginbraak in Rijkerswoerd

Naar aanleiding van een woninginbraak op 26 maart 2015 in #Rijkerswoerd, waar onder andere een auto was weggenomen, is een verdachte aangehouden. (bron: Politie Arnhem-Zuid)

advocaat Arnhem
Ozkara osinga

De auto werd teruggevonden met daarin een voorwerp waarop mogelijk DNA materiaal op kon zitten van een mogelijke verdachte. Dit gaf aanleiding tot het doen van sporen onderzoek door de technische recherche (TR) in en aan de auto. Uit het onderzoek is een DNA-hit gekomen, waardoor wij een verdachte hebben kunnen aanhouden.

Opnemen aangifte
Bij een (poging)woninginbraak komen er altijd collega’s ter plaatste voor het opnemen van een aangifte. In de woning worden naast het opnemen van een aangifte indien aanwezig ook sporen veilig gesteld. Wanneer men bijvoorbeeld het raam heeft geforceerd met een werktuig, om binnen in de woning te komen, blijven er vaak sporen in het raamkozijn achter. Deze sporen worden veilig gesteld zodat de TR deze kan onderzoeken.

Wij adviseren mensen ook altijd om niet op te ruimen of schoon te maken bij het constateren van een inbraak. Hoe vervelend het ook is om in de rommel te zitten, door het schoonmaken of verplaatsen van goederen kunnen sporen verloren gaan.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.