Ex-imam Turkiyem moskee neemt afscheid van Arnhemmers

Ex-imam Turkiyem moskee neemt afscheid van Arnhemmers

Iets langer dan een jaar geleden werd imam Ahmet Tas met veel bombarie weggestuurd uit Arnhem. Hij werd halsoverkop met een auto van de Turkse consulaat gebracht naar zijn nieuwe werkomgeving en moskee in Soest. Volgens verschillende bronnen was dit een reactie van het bestuur van het landelijke Diyanet, naar aanleiding van aanhoudende problemen met het Diyant-bestuur in Arnhem.

Er was geen afscheid genomen van de geliefde imam. Eigenlijk was niemand op de hoogte, van zijn vertrek, totdat verschillende rechtszaken volgden om de imam tevergeefs terug te halen.

Terug in Turkiyem moskee
Maar afgelopen zondag was een bijzondere dag. Imam Tas was ‘back at home’ en werd door verschillende bedankt voor zijn bijdrage in Arnhem. De Turkse Consul Genereaal was ook een van de aanwezigen, samen met Murat Gedik (voorzitter HTF) en Aziz Zeyrek (voorzitter TOV) .

De imam kreeg bloemen en hield ook een dankwoord toen hij mocht speechen. Het bestuur van de moskee in Arnhem kreeg het toch voor elkaar om de imam, voor een dag terug te brengen naar Arnhem en afscheid te laten nemen van de Arnhemmers. Wel hebben we begrepen dat Diyanet landelijk niet moeilijk heeft gedaan, toen bekend werd dat er een afscheidsbijeenkomst werd georganiseerd in Arnhem.

Reacties


Tags assigned to this article:
Ahmet TasTurkiyem Moskee

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.