Nijmegen en Arnhem gaan samen op voor Fietsstad 2016

Nijmegen en Arnhem gaan samen op voor Fietsstad 2016

Nijmegen en Arnhem kandideren zich samen voor de titel Fietsstad 2016, een verkiezing die georganiseerd wordt door de Nederlandse Fietsersbond. De twee steden willen hun ruime ervaring en kennis delen met andere steden en regio’s op het gebied van fietsbeleid, toepassing, innovatie en productie.

In 2017 doen zij dat bijvoorbeeld al namens Nederland door het grootste fietscongres ter wereld te organiseren: Velo-city.

“Onze gezamenlijke kandidatuur is een illustratie van het belang dat wij in Nijmegen en Arnhem hechten aan een goed fietsbeleid, zowel in de steden zelf als regionaal. Wij doen dat ieder op onze eigen manier, maar wel met hetzelfde doel: meer mensen op de fiets”, zegt Alex Mink, Arnhems wethouder Mobiliteit. “In Arnhem investeren we momenteel bijvoorbeeld in nieuwe fietspaden en plaatsen we 1000 extra fietsenklemmen in de binnenstad.”

Harriët Tiemens, Nijmeegs wethouder Mobiliteit: “Nijmegen investeert stevig in de fiets. Dat varieert van moderne fietsparkeervoorzieningen tot fietsstraten waar de auto te gast is. Uit onderzoek blijkt dat  60 procent van de Nijmegenaren dagelijks de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer. Dat zijn mooie resultaten, maar om nog een extra stap te kunnen maken is regionale samenwerking nodig. Een mooi voorbeeld zijn onze snelfietsroutes waardoor de keuze voor de fiets veel aantrekkelijker wordt voor een grotere groep mensen en fietsen niet alleen in de stad belangrijk is, maar juist ook tussen steden.”

Samenwerking

Voorbeelden waarin Nijmegen en Arnhem op fietsgebied samenwerken zijn onder meer de realisatie van het RijnWaalpad dat 3 juli geopend is (de snelfietsroute tussen beide steden) en het mede-organiseren en in goede banen leiden van twee etappes in de Giro d’Ítalia, in het voorjaar van 2016.

Toewijzing van het vierdaagse Velo-city aan Arnhem en Nijmegen is één van de voorbeelden die deze beide steden onderscheiden van andere kandidaten, zo stellen Arnhem en Nijmegen. Velo-city is het grootste fietscongres in de wereld en trekt naar schatting 1.500 tot 2.000 deelnemers uit tientallen landen.

bron: Arnhem.nl

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhemfietsstadnijmegen

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.