Wethouder Mink ontkent problemen bij Cosmicus en de Rank

by AMS97531A123 | 14 juli 2015 09:22

Maandagavond stelden de PvdA en Zuid-Centraal vragen over de verhuizing van de basisscholen Cosmicus en de Rank naar de Pythagorasstraat. 

Vreugde van korte duur
Volgens raadslid De Vries (PvdA) zou de vreugde maar van korte duur zijn, omdat het onder andere zou gaan om een tijdelijke locatie voor beide scholen. Ook waren beide scholen niet op de hoogte van het feit dat ze samen een locatie zouden gaan delen. ‘Binnen twee jaar is er weer een ruimtegebrek voor beide scholen.’

Wethouder herkent signalen niet
Wethouder Mink (SP) herkende de signalen van de scholen niet. Ondanks dat raadslid De Vries (PvdA) zeer recent nog van beide directeuren vernam dat ze niet blij waren. Mink was van mening dat dit een prima oplossing was, en dat hij twee weken geleden nog heeft gesproken met beide scholen. Na de schoolvakantie zal de Cosmicus op twee momenten een actuele lijst delen met de wethouder met het aantal leerlingen op school, zodat de gemeente op de hoogte is van de laatste stand van zaken.

De directeur van Cosmicus, Ibrahim Elmaagac, zou maandagavond inspreken, maar is toch afgehaakt om onduidelijke redenen.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/07/14/wethouder-mink-ontkent-problemen-bij-cosmicus-en-de-rank/