SVB stuurt vreemde brieven naar Turkse ouderen in Arnhem

SVB stuurt vreemde brieven naar Turkse ouderen in Arnhem

De SVB schijnt tegenwoordig brieven te sturen naar Turkse ouderen in Arnhem met een waslijst aan vragen. Officieel wordt er onderzocht wanneer deze ouderen naar Turkije gaan op vakantie. Maar er bereiken ons ook andere signalen. De heren bij de SVB proberen op een sluwe manier te achterhalen hoeveel en wat voor bezittingen deze ouderen hebben in Turkije.

Bezittingen Turken worden onderzocht
Het gaat vooral om de aanvulling die ouderen krijgen, waar een inkomensgrens voor is. ¬†Op een forum kwamen we onderstaande reactie tegen van een expert: ‘ De SVB, Sociale dienst en anderen hebben een kleurrijke zoektocht geopend op bezittingen van Turkse en Marokkaanse Nederlanders. De brief die de SVB trouwens opstuurt, is uiterst misleidend. Ze doen of ze willen weten of en wanneer je op vakantie gaat, maar tussen de regels door vragen ze je Marokkaans BSN nummer. Er loopt nu een zaak bij het Hof, waarin eerste aanleg (de rechtbank) heeft gezegd dat een onderzoeksbureau ontechtmatig handelt door onderzoek in Marokko te doen. Zolang de zaak nog loopt bij het Hof en cassatie bij de Hoge Raad openstaat, is het vonnis nog niet onherroepelijk. Dus het kan nog alle kanten uit.’

Via via wordt er dus onderzoek gedaan naar de bezittingen van Arnhemse Turken in Turkije. Als de SVB en andere instanties constateren dat je in Turkije veel vermogen hebt (panden, woningen, enz) is de kans groot dat je geen aanvullende bijdrage krijgt van de SVB.

Voor meer informatie over dit soort zaken is het handig om een advocaat te raadplegen.

Reacties


Tags assigned to this article:
ouderenSVBTurkije

1 comment

Write a comment
  1. terrarium tv for linux 16 november, 2017, 23:39

    I love reading through and I believe this website got some genuinely utilitarian stuff on it! .

Only registered users can comment.