VIDEO Schokkende beelden van afslachting dolfijnachtigen

VIDEO Schokkende beelden van afslachting dolfijnachtigen

Bij de kust van de Faeröereilanden zijn donderdag ruim 250 grienden, een grote dolfijnachtige, afgeslacht tijdens de beruchte traditionele grindadráp. Vijf protesterende activisten van dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd zijn daarbij opgepakt.

Traditie om te slachten
Als eeuwenoude, jaarlijkse traditie snijden bewoners van de Faeröereilanden de nekken van de dolfijnachtigen door en steken haken in hun blaasgaten. Ze laten de zoogdieren zo rond spetteren in het lage water voor de kust en de dieren bloeden uiteindelijk dood. Het tafereel kan uren duren. De regering van de Faeröereilanden, een dunbevolkte eilandengroep tussen Schotland en IJsland die onder de Deense kroon valt, oordeelt echter dat de traditionele slachtmethode ‘humaan’ en ‘een integraal onderdeel van onze cultuur’ is.

Lees verder via AD.nl

zie 18+ beelden ZEER SCHOKKEND

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.