Repressie in Nederland bereikt alarmerende proporties: huisinvallen en arrestaties

Repressie in Nederland bereikt alarmerende proporties: huisinvallen en arrestaties

Said Roustayar werd maandagochtend om zes uur uit zijn bed gelicht door een arrestatieteam in zijn ouderlijk huis. Hij demonstreerde op 29 juni met honderden anderen voor gerechtigheid voor Mitch Henriquez, die overleed na een gewelddadige arrestatie door politieagenten. De politie reageerde op de demonstranten met charges door de ME en politiepaarden. Hierdoor werd de Haagse Schilderswijk vier dagen lang het toneel van rellen.

Roustayar is niet de enige die van zijn vrijheid is beroofd. Zo’n 250 mensen werden tijdens de rellen gearresteerd. Tientallen anderen, waaronder activisten, zijn in de dagen daarna gearresteerd op straat of in hun huis en veroordeeld tot gevangenisstraffen onder het supersnel recht. De zus van Roustayar beschrijft wat er die dag is gebeurd:

Op Facebook schrijven familie en vrienden van Said: 
VRIJHEID VOOR SAID ROUSTAYAR: Said Roustayar is activist en lid van Internationale Socialisten, Young&United van FNV en Strijd tegen Racisme waarbij hij zich inzet voor rechten en welzijn van arbeiders, migranten, jongeren en minderheidsgroepen.

Afgelopen maandagochtend is hij opgepakt, omdat hij demonstreerde in Den Haag voor gerechtigheid voor Mitch Henriquez. Om 6 uur in de ochtend is hij uit bed gesleept en hij had nauwelijks de kans om zich aan te kleden. De deur van zijn kamer is ingeslagen, terwijl in de andere kamer zijn neefje van 2 jaar en nichtje van 3 jaar sliepen.

Lees verder via DutchTurks.nl 

Reacties


Tags assigned to this article:
Mitch Henriquez

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.