College Arnhem neemt vragen over verbod op plastic niet serieus

College Arnhem neemt vragen over verbod op plastic niet serieus

Het college van burgemeester en wethouders heeft gereageerd op de vragen van De Groot van de Partij voor de Dieren. Uit de korte reactie van het college blijkt dat het college meer te doen had dan alleen het beantwoorden van deze vragen. Geen uitvoerige reactie dus!

Geen communicatie door college
Het college in Arnhem zal zelf  niet uitvoerig communiceren met de op komst zijnde verbod op gratis plastic tassen. De reactie was alsvolgt: ‘Een uitvoerige communicatiecampagne zal worden gedaan door de nationale overheid, in samenwerking met de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en andere brancheorganisaties in de horeca en detailhandel.’

Ook lijkt het college geen serieus werk te willen maken van handhaving van het verbod omdat daar weinig financiele middelen voor zijn. Het college verklaarde dat het succes van deze regelgeving niet de inspanning is op handhaving (waar het aan financiële middelen ontbreekt om op deze regelgeving te handhaven) maar op de common sense van consument en detailist.’

Reacties


Tags assigned to this article:
plastic tassenpvdd

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.