Turken en Koerden in Arnhem leven in harmonie met elkaar

Turken en Koerden in Arnhem leven in harmonie met elkaar

Turken en Koerden leven gewoon in harmonie met elkaar in Arnhem, ondanks dat er gevechten zijn tussen het Turkse leger en de PKK-terroristen. Verschillende media publiceerden in voorgaande jaren allerlei artikelen waarbij juist het tegenovergestelde het geval zou zijn. Niets blijkt minder waar.

‘Chaos zorgt voor meer onrust’
Veel Koerden en Turken in Arnhem komen elkaar dagelijks tegen in kroegen, sportvelden en moskeeen, en praten over recente ontwikkelingen in Turkije. De gemene deler is toch dat iedereen van mening is dat niemand in Turkije ¬†hierbij gebaat is. ‘Chaos en onrust zorgen voor nog meer problemen. We weten precies uit welke hoek deze aanslagen komen, en daar sta ik als Koerd zeker niet achter. Het gaat in Turkije nu al veel beter dan twintig jaar geleden’, aldus een moskeebezoeker van Koerdische afkomst.

‘Turken en Koerden kennen elkaar goed’
Ook veel Turkse en Koerdische ondernemers ¬†in Arnhem kennen elkaar al sinds de jaren tachtig en bedrijven handel met elkaar zonder dat ze elkaars de kop in slaan. Een Turkse ondernemer vertelde ‘dat er niet veel aan de hand is in Arnhem. We leven met elkaar, en we kennen elkaar al langer 30 jaar. Er is maar een kleine groep in Arnhem die sympathie heeft voor de PKK.’

Reacties


Tags assigned to this article:
KoerdenPKKTurken

1 comment

Write a comment
  1. Usta 14 augustus, 2015, 10:41

    Zoals er extreme pkk aanhangers zijn er ook een groepje die de koerden haten. Die probeert ook men de belemmeren op een onzakelijke manier of onmenselijke manier. Als je elkaars minpunten opgaat noemen moet je die van beide doen. Dan ben je objectief bezig.

Only registered users can comment.