Politiehond gaat gevecht aan met Pool bij diefstal autowielen

Politiehond gaat gevecht aan met Pool bij diefstal autowielen

Afgelopennacht (04.00) heeft de politie in Arnhem twee Polen weten aan te houden die bezig waren met het demonteren van wielen aan de Melkweg in Malburgen. Dankzij een alerte buurtbewoner werden de mannen gevolgd, omdat de centralist aan de lijn bleef, totdat de agenten ter plekke waren.

De meldkamer in Arnhem stuurde meerdere eenheden naar deze melding om de Polen te kunnen arresteren. Mogelijk komt dit omdat de agenten het vrij rustig hadden.

Snelle en minder snelle Pool
Volgens de politie renden beide verdachten weg toen ze de agenten zagen aankomen. Ze waren dus zeker niet bezig met het vervangen van de eigen wielen. De minder snelle Pool werd ‘snel’ aangehouden omdat hij zich verstopte in de struiken. De andere Pool was ook verstopt in de struiken, maar de exacte locatie was niet bekend voor de agenten.

Gevecht met politiehond
De politiehond reageerde wel omdat de hongengeleider merkte dat de hond ruikte waar de verdachte was. Ondanks verschillende pogingen om uit de struikten te komen kregen de agenten geen respons waarna de hond werd losgelaten. De verdachte was inmiddels in de sloot aan de overkant van de weg, en werd verschillende keren gebeten door de hond omdat hij ook het gevecht aanging met de hond.

Reacties


Tags assigned to this article:
PolitieWielendiefstal

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.