Voelen, proeven, ruiken, kijken en ervaren in Sonsbeek

Voelen, proeven, ruiken, kijken en ervaren in Sonsbeek

Op zondag 6 september wordt in Sonsbeek de Bodembelevingsdag georganiseerd. Tijdens deze landelijk georganiseerde dag kunt u laagdrempelig kennis maken met de Bodem in de breedste zin: voelen, proeven, ruiken, kijken, ervaren en beleven. (bron: Gemeente Arnhem)

De bodembelevingsdag wordt gehouden in het kader van het Jaar van de Bodem 2015. Wat betekent bodem voor de leefomgeving, ons eten, het klimaat, de energievoorziening, het groen, het water en Arnhem? Wat kunt u er zelf mee doen?

Officieel moment

Een van de onderdelen is een kookworkshop van chefkok Jonathan Karpathios, die fan is van een levende bodem en eigenaar van het biologische restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Voorafgaand aan de workshop zal Karpathios een “Humusbox” (pdf 563 kB) overhandigen aan wethouder Alex Mink; een pakketje voor kinderen en volwassenen om zelf aan te slag te gaan voor een levende bodem. Hopelijk verleidt deze humusbox tot het vergroenen van de stad en een betere kwaliteit van de bodem.

Initiatiefnemers

Deze dag wordt georganiseerd vanuit het landelijke Initiatief Bewust Bodemgebruik en het ministerie I&M/Bodem+. De provincie Gelderland, gemeente Arnhem, het IVN, het watermuseum, het bezoekerscentrum Sonsbeek en de stichting Groen Arnhem zijn betrokken bij de organisatie. Zie voor meer info de site:http://www.bewustbodemgebruik.nl/ Hier is ook het programma te vinden. Of kijk opwww.facebook.nl/bodembeleving

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.