Culturele seizoen Gelderland geopend met UITboulevard

Culturele seizoen Gelderland geopend met UITboulevard

Het eerste weekend van september wordt jaarlijks het culturele seizoen van Gelderland geopend met de UITboulevard. Deze keer niet zoals je gewend bent in het Musispark maar op 31 verschillende binnen- en buiten locaties in en rondom de binnenstad van Arnhem. Het festival duurt twee dagen en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. (bron: gemeente Arnhem)

Programma

Op zaterdag 5 en zondag 6 september zijn meer dan 100 artiesten, kunstenaars, musea, gezelschappen en podia gratis te ontdekken. Theater, muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, mode en cabaret zijn ruimschoots vertegenwoordigd in een afwisselend programma voor jong en oud.

De UITboulevard gaat op zaterdag 5 september om 16.00 uur van start met een muziekprogramma van Luxor Live & Muziek bij de Buren op het BK40 terrein (achter het Feestaardvarken). Over Koken Gesproken zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes.
Op zondag 6 september zijn op 31 locaties 80 verschillende presentaties te zien in 4 cultuurroutes. De (loop)routes bevatten allen een mooie mix van optredens, voorstellingen, beeldende kunst, lezingen, horeca, kinderactiviteiten, culturele markt, architectuur en kunst in openbare ruimte.

Filmvoorstellingen

In samenwerking met de UITboulevard organiseren Focus Filmtheater Arnhem en café-brasserie Dudok op zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 twee gratis toegankelijke filmvoorstellingen in de Eusebiuskerk; luttele meters van de plek waar binnen afzienbare tijd het nieuwe onderkomen van Focus zal verrijzen. Op zaterdag wordt Wes Andersons geweldige THE GRAND BUDAPEST HOTEL vertoond en op zondag is de even scherpe als vermakelijke Italiaanse satire REALITY te zien. Het programma start op beide avonden om 20:30u. Vanaf 19:00u. kan er bij Dudok voor slechts 10 euro een heerlijk bord spaghetti worden gegeten en tijdens de film is de bar natuurlijk open!

Locaties

Met het terrein rond Rozet/BK40 als epicentrum kan je al wandelend door de stad genieten van kunst en cultuur op verschillende locaties zoals: Theater aan de Rijn, Showroom Arnhem, Introdans, Focus Filmtheater, Luxor Live, Hijman Ongerijmd, Museum Arnhem, Eusebiuskerk en Café de Kroeg. Daarnaast worden er diverse buitenlocaties omgetoverd tot kleine festivalterreintjes met bijvoorbeeld een culturele markt en diverse kinderactiviteiten op het Kerkplein, een Jazz programma in het Coehoornpark en een stadsstrand met diverse optredens bij Stadstheater Arnhem. Uiteraard zijn er ook verschillende Beeldende Kunstlocaties geopend die allen een verfrissend programma organiseren zoals Circa…dit, Galerie in de Kerkstraat, Galerie Stijl, Ruimtesch!p, RURU-huis – Sonsbeek Internationaal, Studio Omstand en Plaatsmaken.

  • zaterdag 5 september 16.00-23.00 uur – BK40 & Eusebiuskerk.
  • zondag 6 september 12.00-23.00 uur – 31 locaties in en rondom de binnenstad van Arnhem.
  • Het volledige programma is te vinden op www.uitboulevard.nl.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.