Arnhemse studenten kiezen massaal voor studie in Istanbul

by AMS97531A123 | 6 september 2015 22:36

Emre Uzun[1]Het lijkt een trend te worden onder Nederlandse Turken met een MBO-opleiding. In plaats van een HBO studie in Nederland kiezen veel Arnhemse Turken ervoor om te verhuizen naar Istanbul vanwege een bachelor studie aan de ‘Aydin Universiteit’. De Arnhemmers zullen dan ook minstens vier jaar gaan wonen in Istanbul. 

 

Van Arnhem naar Istanbul
Verschillende Turkse Arnhemmers, zoals Ozgur Unal, Ahmet Koylu, Emre Uzun en Halim Aydinli maakten de keuze om een studie te volgen in de wereldstad Istanbul. De MBO-studenten verwachten heel veel van deze opleiding en Istanbul. Zo vertelde Ozgur Unal: ‘Werkgelegenheid is in Turkije, en vooral in Istanbul is veel beter dan in Nederland. Mensen studeren hier af, en daarna is het nog maar de vraag of je aan een vast contract komt.’ De ex-ambassadeur van de Cruijff Foundation rondde zijn Communicatie en Multimedia Design af en vertrok onlangs naar Istanbul.

Wereldstad anders dan Arnhem
Behalve de studie, trekt Istanbul de Nederlandse Turken ook enorm aan, omdat het een wereldstad waar altijd veel te doen is. De Turkse overheid probeert via een ‘nieuwe Ministerie’, speciaal opgericht voor buitenlandse Turken, kennis en innovatie terug te halen naar Turkije. De Turken uit Nederland hebben namelijk iets meer bagage dan de Turkse ‘MBO’ studenten in Turkije zelf.

Website voor € 0,75 ct per dag[2]

Endnotes:
  1. [Image]: http://haberarnhem.nl/wp-content/uploads/Emre-Uzun.jpg
  2. Website voor € 0,75 ct per dag: http://lubda.nl/index.php/contact/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2015/09/06/arnhemse-studenten-kiezen-massaal-voor-studie-in-istanbul/